Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Kino Hron ponúkne festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Festival zavíta do mesta vo štvrtok 8. marca.

Žiar nad Hronom 5. marca (TASR) - Päticu dokumentárnych filmov približujúcich aktuálne témy prinesie do žiarskeho Kina Hron festival Ekotopfilm. Festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji zavíta do mesta vo štvrtok 8. marca.

"Filmy atraktívnym spôsobom otvárajú a poukazujú na niektoré z mnohých problémov, ktorým naša civilizácia čelí. Návštevníci sa môžu zapojiť aj do zaujímavej diskusie "mimo plátna" s názvom Domácnosť bez odpadov s hosťom Branislavom Moňokom, ktorý sa podelí o svoje osobné skúsenosti," informovala Petra Demková zo žiarskeho mestského kultúrneho centra.

V rámci žiarskeho Junior festivalu, ktorého sa zúčastnia žiaci miestnych základných a stredných škôl, podľa nej najprv premietnu vybrané dokumenty určené pre detského diváka. Následne je pre školákov pripravený sprievodný program.

Medzinárodný filmový festival má takmer polstoročnú tradíciu. Na území bývalého Československa sa festival Ekotopfilm po prvýkrát uskutočnil už v roku 1974 a je tak najstarším filmovým festivalom s environmentálnou tematikou na svete. Nosnou myšlienkou aktuálneho ročníka je myšlienka "Na konci evolúcie nie je krása".