Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na letnú sezónu sa už pripravuje aj žiarske kúpalisko

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Okrem malých zmien v okolí bazénov chystá radnica zásadnú zmenu vo vyberaní vstupného. Chce tak zamedziť vstupu na kúpalisko tým, ktorí zaň nezaplatili.

Žiar nad Hronom 9. mája (TASR) - Na tohtoročnú letnú sezónu sa pripravuje aj kúpalisko v Žiari nad Hronom. Okrem malých zmien v okolí bazénov chystá radnica zásadnú zmenu vo vyberaní vstupného. Chce tak zamedziť vstupu na kúpalisko tým, ktorí zaň nezaplatili.

"Zavádzame náramkový systém, pretože sme mali dosť čiernych vstupov. Či už cez v diery v plote, alebo iným spôsobom sa ľudia dostali dnu," priblížil hovorca mesta Martin Baláž. Od tejto sezóny tak budú návštevníci dostávať jednorazový náramok. Pokiaľ ho podľa Baláža nebudú mať, môže ho služba na kúpalisku považovať za "čierneho" návštevníka.

Samospráva však v týchto dňoch pracuje aj na zlepšení prostredia na kúpalisku. "Prebieha výstavba prístupového chodníka zo zámkovej dlažby a taktiež na skúšku ideme dať linoleovú podlahu na miesto pri skokanských mostíkoch," dodal Baláž. Ak sa to osvedčí, v budúcich rokoch ňou pokryjú celé okolie plaveckého bazéna.