Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Mestské divadlo Žilina uvedie premiéru inscenácie Kaderníčky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Podľa PR manažérky divadla Zuzany Palenčíkovej ide o drsnú komédiu v čisto ženskom obsadení z prostredia kaderníckeho salóna.

Žilina 9. marca (TASR) – Mestské divadlo Žilina uvedie v sobotu (12. 3.) slovenskú premiéru inscenácie dánskej autorky Astrid Saalbach Kaderníčky v réžii Eduarda Kudláča.

Podľa PR manažérky divadla Zuzany Palenčíkovej ide o drsnú komédiu v čisto ženskom obsadení z prostredia kaderníckeho salóna. "Rozhovory o milencoch, deťoch, vzťahoch medzi matkami a dcérami, peniazoch, ambíciách, či o sexe sú podmienené výberom vhodného účesu. Lebo tvár nie je taká dôležitá, podstatné sú vlasy. Mette, Jorun, Trine a cudzinka Boogie sú mladé kaderníčky, ktoré sa snažia udržať svoj kadernícky salón," priblížila.

Saalbach podľa nej opisuje realitu konkrétne, triezvo a chladne, ale aj zmyselne, symbolicky a surrealisticky. "Píše existenciálne znepokojivé, spoločensky kritické, rodovo a politicky nekorektné a snové hry. Vďaka aktuálnym témam, ktoré si vyberá, hovorovému jazyku a experimentovaniu s novými dramatickými prvkami patrí k najhranejším dánskym dramatičkám v zahraničí," dodala Palenčíková.

Inscenácia Kaderníčky je 140. premiérou Mestského divadla v Žiline.