Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Žilina neorganizuje novoročné oslavy ani ohňostroj

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Monitorované budú verejné priestranstvá a miesta s potenciálnym pohybom stretávajúcich sa skupín ľudí.

Žilina 31. decembra (TASR) - Mesto Žilina neorganizuje novoročný ohňostroj ani iné novoročné oslavy. Dôvodom sú podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka aktuálne preventívne opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu.

Mestská polícia (MsP) Žilina prijme počas silvestrovskej noci bezpečnostné opatrenia vo forme zvýšeného dohľadu. "Cieľom bude zabezpečenie verejného poriadku a ochrana majetku pred potenciálnym vznikom požiarov v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky. Kontrola sa zameria aj na dodržiavanie platných protiepidemiologických opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR a všeobecne záväzných opatrení mesta," uviedol Miškovčík.

Doplnil že monitorované budú verejné priestranstvá a miesta s potenciálnym pohybom stretávajúcich sa skupín ľudí. "V prípade porušenia budú hliadky postupovať v zmysle platných právnych predpisov. Odporúčame obyvateľom a návštevníkom krajského mesta Žilina radšej dať tento rok prednosť oslavám a privítaniu nového roka vo svojich domovoch, len s najbližšími," dodal hovorca mesta.

"Je to prejav zodpovednosti, ohľaduplnosti a solidarity voči nemocniciam a zdravotníkom, ktorí aj teraz v ťažkých podmienkach zachraňujú životy chorých. Prosíme všetkých, aby na to ani pri organizácii novoročných osláv nezabúdali a správali sa zodpovedne," zdôraznil Miškovčík.