Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Žilina podporí športovcov sumou 550.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Uzávierka žiadostí o dotácie je 5. apríla a ich podávanie sa uskutočňuje prostredníctvom elektronického formulára.

Žilina 13. marca (TASR) – Žilinská samospráva podporí tento rok šport v meste sumou 550.000 eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka je pre žilinské športové kluby v rozpočte vyčlenených celkom 450.000 eur a výška dotácií na podporu vrcholového športu je 100.000 eur.

Doplnil, že uzávierka žiadostí o dotácie je 5. apríla a ich podávanie sa uskutočňuje prostredníctvom elektronického formulára na stránke https://zilina.egrant.sk/. "O športovú dotáciu sa môžu uchádzať len kluby, ktoré nie sú financované z rozpočtu mesta a ktorých zriaďovateľom nie je mesto Žilina. Podmienkou je, aby mal klub vysporiadané finančné vzťahy s mestom. Rovnaké podmienky platia aj v prípade individuálnej podpory športovcov," uviedol Miškovčík.

Športové kluby v Žiline sa môžu súčasne uchádzať aj o grantovú dotáciu mesta pre športové podujatia a projekty amatérskeho športu. Na ich podporu je tento rok vyčlenených 50.000 eur.

"Žilinskí športovci nám robia dobré meno nielen na Slovensku, ale aj v celom svete. Napriek tomu, že mnohokrát sa ich príprava uskutočňuje v neporovnateľne horších podmienkach ako v prípade športovcov v zahraničí, prinášajú naozaj skvelé výsledky. Ďakujem klubom, ale aj individuálnym športovcom za výbornú reprezentáciu a želám im veľa ďalších úspechov aj v tomto roku," povedal žilinský primátor Peter Fiabáne.