Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Občianske združenie venovalo nemocnici v Žiline finančný dar

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Riaditeľ žilinskej nemocnice Eduard Dorčík doplnil, že zakúpia napríklad nové televízne prijímače do čakární, kyslíkový koncentrátor, nočné stolíky či jedálenské stoly.

Žilina 7. novembra (TASR) – Občianske združenie (OZ) Priatelia Stonožky venovalo šiestim oddeleniam Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline zisk z vlaňajšieho predaja vianočných pohľadníc doplnený o výťažok z podielových daní v celkovej výške 12.846 eur. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej vzrástol súhrn finančných darov OZ od roku 2002 na hodnotu 114.260 eur a 3156 USD.

Riaditeľ žilinskej nemocnice Eduard Dorčík doplnil, že zakúpia napríklad nové televízne prijímače do čakární, kyslíkový koncentrátor, nočné stolíky či jedálenské stoly. "Najúspešnejším oddelením bola neurológia, ktorej združenie darovalo takmer 6000 eur. Z týchto financií sme tu mohli nainštalovať novú klimatizáciu, už spomínané televízne prijímače do čakární a zároveň obnoviť vybavenie sesterne aj izieb," priblížil Dorčík.

Darovacie listiny odovzdala predsedníčka OZ Priatelia Stonožky Daniela Popluhárová zástupcom oddelení neurológie, úrazovej chirurgie, fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, chirurgie, neonatológie a dermatovenerológie. "Ďakujeme za výbornú spoluprácu a podporu vedenia nemocnice a vedúcich sestier s ich kolegami na oddeleniach, ktorí vlastnou aktivitou pomáhajú získavať financie na skvalitnenie zdravotnej starostlivosti o svojich pacientov," uviedla Popluhárová.

OZ Priatelia Stonožky získava finančné prostriedky z predaja vianočných pohľadníc, ktoré maľujú žiaci Základnej školy (ZŠ) Jarná a Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Ferka Špániho v Žiline, tiež z dvoch percent z daní, zbierok a iných akcií.

Pacienti si môžu zakúpiť vianočné pohľadnice aj tento rok na oddeleniach dermatovenerológie, neonatológie, chirurgie, fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, úrazovej chirurgie alebo neurológie FNsP Žilina, dodala hovorkyňa nemocnice.