Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V kysuckých a oravských nemocniciach zrýchlili prípravu lôžok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kapacity v Žilinskom kraji sa rýchlo napĺňajú.

Žilina 14. októbra (TASR) – V nemocniciach Žilinského samosprávneho kraja v Dolnom Kubíne, Trstenej, Liptovskom Mikuláši a Čadci zrýchlili prípravu lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19. Na sociálnej sieti o tom informovala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

„Regionálne nemocnice mali zostať biele, čisté a pacientov s ochorením COVID-19 mali prijímať do Ružomberka a Martina. Kapacity sa však veľmi rýchlo naplnili a mnohí ste zaregistrovali, že už neprijímajú pacientov z Oravy, Kysúc, aj rozšírené kapacity sú naplnené," uviedla Jurinová.

Nemocnice ŽSK podľa nej už prijali a ošetrujú pacientov nakazených novým koronavírusom. „Aj keď nemáme infektológov a infektologické oddelenia.

Začína stav, kedy nám začnú svietiť kontrolky a budeme veriť, že to zvládneme. Teraz potrebujeme od vás povzbudenie pre zdravotníkov, ktorí majú tiež obavy, majú svoje rodiny, ale aj nakazených kolegov. A budeme dúfať, že nepríde chvíľa, kedy budú musieť byť konfrontovaní so situáciou, koho uprednostniť na záchranu,"
podotkla predsedníčka ŽSK.