Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Vegánske hody v Žiline predstavia jedlá, kozmetiku i kuchárske talenty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Vegánske hody Žilina 2018 začnú na Stanici Žilina - Záriečie v nedeľu 30. septembra o 10. hodine.

Žilina 28. septembra (TASR) – Festival rastlinného stravovania Vegánske hody Žilina sa v nedeľu 30. septembra uskutoční druhýkrát na pôde kultúrneho centra Stanica Žilina - Záriečie.

Podľa Romana Facunu zo združenia Humánny pokrok, ktoré je organizátorom podujatia, sa predstavia reštaurácie s rastlinnými jedlami, predajcovia kozmetiky netestovanej na zvieratách, ekologickej drogérie i mladé kuchárske talenty. "Návštevníci budú môcť ochutnať napríklad bryndzové halušky, kotlíkový guľáš, vietnamskú polievku Pho alebo donuty, či exotické ovocie. Všetko, samozrejme, vo vegánskej verzii," podotkol Facuna.

Na začiatku programu sa predstavia v sále S2 bloger Miroslav Demjan, zakladateľ blogu Varíme Vegánsky, alebo aktivista z Mexika Gerardo Tristán. "Predvedie, ako si pripraviť tradičné jedlá mexickej kuchyne aj s následnou ochutnávkou. Po skončení kuchárskych show porozpráva organizátor Veggie Festu Olomouc – Ondřej Plachý o téme Vegánstvo a politika. Po ňom opäť Gerardo Tristán porozpráva o 'Zvieraco-právnom aktivizme v Mexiku', jeho histórii, prekážkach, víťazstvách a nádejach mexického hnutia za práva zvierat," doplnil Facuna.

"Chceme, aby bol druhý ročník žilinského podujatia opäť väčší a lepší ako predošlý a odzrkadľoval tak pokrok, ktorý sa nám darí dosahovať. Návštevníkom chceme ukázať, že rastlinné stravovanie je v dnešných dňoch dostupnejšie než kedykoľvek predtým," dodal Facuna.

Vegánske hody Žilina 2018 začnú na Stanici Žilina - Záriečie v nedeľu 30. septembra o 10. hodine.