Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

ŽSR predávajú budovu a areál železničnej polikliniky v Žiline

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vyvolávacia cena je 2,515 milióna eur bez DPH.

Žilina 13. marca (TASR) – Budovu železničnej polikliniky v Žiline s parkoviskom a parkom v areáli predávajú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) formou elektronickej aukcie. Vyvolávacia cena je 2,515 milióna eur bez DPH. Vyplýva to z vyhlásenia ponukového konania zverejneného na webe ŽSR.

Areál železničnej polikliniky sa nachádza na Ulici J. Milca v blízkosti autobusovej a železničnej stanice. "Celková rozloha areálu je 3300 štvorcových metrov. Tvorí ho hlavná päťpodlažná budova, zatrávnený dvor, spevnená plocha na parkovanie vozidiel a budova, v ktorej sa nachádzajú garáže a dielne s prístreškom pre parkovanie vozidiel," informujú ŽSR.

Hlavnú budovu postavili v roku 1961 a v roku 1996 prešla rekonštrukciou. Vybudovalo sa podkrovie, zateplila sa obvodová konštrukcia budovy, vymenili okná, čiastočne vymenili podlahy, osadili nové keramické obklady stien, vymenilo sa vybavenie plynovej kotolne a výťahu. V roku 2017 ŽSR rekonštruovali podzemné podlažie, inštalovala sa sanita a odstránila sa vlhkosť muriva prostredníctvom izolácie podláh a stien.

V prvom podzemnom podlaží sa nachádza ochranná stavba. Odolný úkryt civilnej ochrany, ktorého umiestnenie musí strpieť každý vlastník budovy, uvádza ŽSR.