Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Do súťaže Čo mi dáva silu žiť sa zapojilo 14 fotografov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Fotosúťaž a sympózium z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia a Žilinský kraj.

Žilina 3. mája (TASR) – Do pilotného ročníka súťaže neprofesionálnej fotografickej tvorby Čo mi dáva silu žiť 2021, ktorú pripravilo Krajské kultúrne stredisko (KrKS) v Žiline v spolupráci s Nadáciou Žilinského samosprávneho kraja pre podporu rodiny, prihlásilo 14 autorov 93 diel. Podľa Natálie Vaškovej z KrKS súťažili v dvoch vekových skupinách v kategóriách čiernobielej a farebnej fotografie.

Predseda poroty Milan Veliký podotkol, že väčšina autorov zadanú tému nepoňala úplne presne. „Vyjadrenie podstaty názvu - Čo mi dáva silu žiť - sa najviac podarilo Martinovi Tomáškovi vo vekovej skupine nad 16 rokov, ktorého fotografia z nemocničného prostredia navodzuje atmosféru nádeje dievčaťa pred operáciou," uviedol Veliký.

Výsledky súťaže i 3D výstava prác v podobe virtuálnej prehliadky sú na webovej a facebookovej stránke KrKS v Žiline a Nadácie ŽSK pre podporu rodiny. „Po zlepšení epidemiologickej situácie budú práce vystavené v priestoroch Nadácie ŽSK tak, ako bolo pôvodne plánované," doplnila Vašková.

Podujatie bolo súčasťou Sympózia o nádeji 2021. Fotosúťaž a sympózium z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia a ŽSK.