Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Žilinčania môžu sledovať zimnú údržbu aj na internete

Foto: A.R.K. technické služby s.r.o.

Zimnú údržbu pre samosprávu zabezpečuje zmluvný partner Žilinské komunikácie, a. s.

Žilina 13. decembra (TASR) – Žilinčania môžu aj v tomto roku sledovať on-line práce na zimnej údržbe. Samospráva zverejnila na internetovej stránke mesta operačný program zimnej údržby, zoznam zodpovedných pracovníkov spolu s kontaktmi na dispečersko-spravodajskú službu a pribudnú aj denne aktualizované informácie o prácach. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Zimnú údržbu pre samosprávu zabezpečuje zmluvný partner Žilinské komunikácie, a. s. "Pri zabezpečení zjazdnosti komunikácií a chodníkov budú tento rok k dispozícii aj ďalší externí dodávatelia či aktivační pracovníci mesta. Okrem miestnych komunikácií v dĺžke celkovo 255 kilometrov (km), má mesto od roku 2018 povinnosť zaistiť údržbu chodníkov v dĺžke 220 km. Predpokladaná suma vyčlenená na tohtoročnú zimnú údržbu je približne 720.000 eur," uviedol Miškovčík s tým, že v prípade nepredvídateľných okolností, ktoré môžu súvisieť najmä s poveternostnými podmienkami, sa môžu náklady zvyšovať.

Doplnil, že v týchto dňoch na území mesta Žilina dokončuje zmluvný partner, spoločnosť T + T, a. s., čistenie ciest a verejných priestranstiev od popadaného lístia. "Práce sa uskutočňujú podľa verejne dostupného plánu prác jesennej údržby. Presný harmonogram komunálnych služieb spolu s opisom aktivít, ktoré sa v jednotlivých týždňoch uskutočňujú, je občanom Žiliny k dispozícii na internetovej stránke mesta," dodal Miškovčík.