Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Žilinčania sa môžu prihlásiť online na 11 odberných miest

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prosíme najmä o trpezlivosť, keďže očakávame veľký nápor na systém, vysvetlil primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Žilina 21. januára (TASR) – Žilinčania sa môžu prihlásiť na víkendové skríningové testovanie na ochorenie COVID-19 online na 11 vybraných odberných miestach. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Doplnil, že záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom rezervačného systému na internetovej stránke https://koronavirus.zilina.sk/celoplosne-testovanie. "Pri registrácii vyplnia osobné údaje, vyberú si deň testovania, konkrétne odberné miesto a čas, kedy ho chcú navštíviť," uviedol hovorca mesta.

"Elektronická registrácia je pilotným projektom, do ktorého sme prvýkrát zapojili vybrané odberné miesta v Žiline. Času je naozaj málo, no s našimi partnermi sme doteraz robili všetko preto, aby sme zabezpečili bezproblémové fungovanie. Prosíme najmä o trpezlivosť, keďže očakávame veľký nápor na systém. Potvrdzujúci e-mail nemusí prísť okamžite, treba preto počkať. Aby nikto nezabudol, ešte v deň testovania príde registrovaným občanom potvrdzujúca SMS správa s odberným miestom a časom, ktoré si sami vybrali," vysvetlil primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Pri technických problémoch s registráciou je od 9.00 do 18.00 h k dispozícii informačná telefonická linka mesta 0908 304 916 alebo e-mail: hovorca@zilina.sk. Samospráva predpokladá, že na 11 miestach, kde je sfunkčnená elektronická rezervácia, by mali počas víkendu otestovať vyše 7000 ľudí.

Odberné miesta v Žiline s možnosťou elektronickej registrácie na testovanie sú mestský úrad (Námestie obetí komunizmu 1), Základná škola (ZŠ) Jarná 20 (Hliny 7), ZŠ Gaštanová 56 (Solinky), ZŠ s materskou školou (MŠ) sv. Gorazda 1 (Vlčince), ZŠ Martinská 20 (Vlčince), Poštová, ZŠ Karpatská 11 (Vlčince), ZŠ Námestie mladosti 1 (Hájik) dvakrát, ZŠ Slovenských dobrovoľníkov 7 (Budatín), ZŠ s MŠ Brodňanská 17 (Brodno), ZŠ s MŠ Školská 49 (Závodie), doplnil Miškovčík.

Žilinčania môžu na víkendové skríningové testovanie využiť 52 odberných miestností v 28 rôznych lokalitách mesta. "Odberné miesta budú ľuďom k dispozícii od 8.00 h do 20.00 h, s dvomi prestávkami pre testovacie tímy od 12.00 h do 12.45 h a od 17.00 h do 17.45 h. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci o 19.30 h," dodal hovorca mesta.