Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Žilinská FNsP ukončila modernizáciu dvoch pavilónov

Ilustračná fotka Foto: TASR

Nemocnica podľa nej obnovila 180 starých okien v budove, v ktorej sídli ambulantná aj lôžková časť oddelenia psychiatrie, LDCH a Dom ošetrovateľskej starostlivosti.

Žilina 3. marca (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline ukončila komplexnú modernizáciu v pavilóne liečebne dlhodobo chorých (LDCH) a v očnom pavilóne. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Nemocnica podľa nej obnovila 180 starých okien v budove, v ktorej sídli ambulantná aj lôžková časť oddelenia psychiatrie, LDCH a Dom ošetrovateľskej starostlivosti. "Popri skvalitnení prostredia prinesú predovšetkým energetickú úsporu. V očnom pavilóne zase vymenili dva staré výťahy. Nové kabíny spolu s vybavením zvýšia komfort a bezpečnosť zamestnancov i návštevníkov oddelenia klinickej a radiačnej onkológie, otorinolaryngológie a oftalmológie," uviedla.

Obe investície sa z výraznej časti realizovali vďaka finančnej podpore zriaďovateľa nemocnice Ministerstva zdravotníctva SR. "Nákup 180 nových okien v pavilóne LDCH vysúťažila žilinská nemocnica s príslušenstvom a stavebnými prácami v elektronickom verejnom obstarávaní vo výške 114.000 eur. Rekonštrukcia je pokračovaním postupnej výmeny starých okien v jednotlivých budovách ako napríklad v očnom pavilóne, podkroví chirurgického pavilónu, v hlavnej a detskej poliklinike," priblížila Záteková.

V očnom pavilóne sú už minulosťou dva takmer 30-ročné výťahy vďaka najnovšej rekonštrukcii vo výške 115.000 eur. "V očnom pavilóne sa výťahmi na onkológiu, očné alebo ušno-nosovo-krčné denne prevezú stovky zamestnancov, pacientov a návštevníkov. Kabíny spolu s konštrukciou sú bezpečné, tiché, nezasekávajú sa. Napriek tomu, že máme obmedzené finančné prostriedky, naším cieľom je naďalej znižovať modernizačný dlh," doplnil riaditeľ FNsP Žilina Eduard Dorčík.