Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Žilinská univerzita otvorila akademický rok online a s novým logom

Na archívnej snímke univerzitné námestie Žilinskej univerzity v Žiline. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Valentovičová podotkla, že v 69. akademickom roku UNIZA kompletne zmenila vizuálnu identitu a výrazne sa zmenil aj vzhľad budov.

Žilina 27. septembra (TASR) – Žilinská univerzita v Žiline (UNIZA) otvorila v pondelok akademický rok 2021/2022 pre protiepidemické opatrenia online. Podľa Adriany Valentovičovej z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA predstavili počas otvorenia aj nové logo univerzity.

"UNIZA začala používať od 1. septembra 2021 nové logo, ktoré ideovo nadväzuje na sochárske dielo ´Pulzujúce srdce univerzity´ na Univerzitnom námestí. Autorom je sochár Bohuš Kubinský, ktorý s grafikom a ilustrátorom Martinom Lackom pripravili návrh loga ešte koncom minulého roka. Autorská dvojica umelcov vytvorila dizajn manuál jednotnej vizuálnej identity UNIZA," uviedla Valentovičová.

Podotkla, že v 69. akademickom roku UNIZA kompletne zmenila vizuálnu identitu a výrazne sa zmenil aj vzhľad budov. "Po rekonštrukcii sa budovy UNIZA zaradili do nízkoenergetickej triedy s malou spotrebou energie – získali energetický certifikát A0. Energetický prínos je aj ekologickým prínosom. Klíma v budovách sa udrží lepšie, spotrebujeme menej paliva, prispejeme k zníženiu emisií o takmer 80 percent, zvýšeniu obnoviteľných zdrojov a k zdravšiemu prostrediu všetkých zamestnancov a študentov," doplnila Valentovičová.

Výučba v zimnom semestri sa podľa nej začala hneď po slávnostnom otvorení. "V novom akademickom roku sa budú študenti vzdelávať tri dni prezenčnou formou a dva dni budú mať online prednášky," dodala Valentovičová.