Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Žilinskí krajskí poslanci budú v pondelok rokovať o rozpočte

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Kraj by mal v nasledujúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 233.577.384 eur.

Žilina 20. decembra (TASR) - Poslanci Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) budú v pondelok (21. 12.) rokovať naposledy v tomto roku. Hlavnou témou zasadnutia bude návrh rozpočtu na roky 2021 až 2023. Po druhý raz sa otvorí aj úprava všeobecne záväzného nariadenia o poskytovaní príspevkov a dotácií školám a školským zariadeniam.

"Návrh rozpočtu ŽSK bol pripravovaný v náročných podmienkach spôsobených pandémiou ochorenia COVID-19. Vplyv pandémie má negatívny dosah na rozpočet kraja najmä v oblasti daňových príjmov," priblížila hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

Kraj by mal v nasledujúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 233.577.384 eur. Bežné výdavky z celkového rozpočtu kraja predstavujú 78,68 percenta, kapitálové 12,01 percenta a výdavkové finančné operácie predstavujú 9,31 percenta.

Schvaľovať sa bude aj menovanie troch riaditeľov kultúrnych inštitúcií na päťročné obdobie. Pôjde o Kysuckú galériu v Oščadnici, Slovenské komorné divadlo v Martine a Liptovské múzeum v Ružomberku, dodala Remencová.