Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Žilinský kraj buduje sociálne zariadenie pre dočasné bývanie seniorov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Vladimír Benko

Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Evy Lacovej je projekt spolufinancovaný z operačného programu IROP a celková investícia predstavuje 657.798 eur.

Žilina 25. júna (TASR) – Dočasné ubytovanie pre 12 klientov poskytne sociálne zariadenie Horizont – Domov na polceste, ktoré buduje Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) v žilinskej mestskej časti Bytčica. Podľa hovorkyne ŽSK Evy Lacovej je projekt spolufinancovaný z operačného programu IROP a celková investícia predstavuje 657.798 eur.

"Cieľom je vytvoriť podmienky na sociálne začlenenie fyzickým osobám, ktoré sa nachádzajú v nepriaznivej sociálnej situácii. Nemajú zabezpečené ubytovanie po skončení poskytovania sociálnej služby v inom zariadení, po skončení náhradnej starostlivosti alebo po skončení ochrannej výchovy," uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Doplnila, že objekt bude bezbariérový a vznikne v ňom šesť samostatných ubytovacích jednotiek so vstupnou chodbou, sociálnym zariadením a spoločnou izbou. "V interiéri sa robia elektroinštalačné práce, rieši sa kanalizácia, vzduchotechnika, omietky. Pracuje sa tiež na vonkajšom zateplení budovy, následne sa oplotí pozemok a zrealizuje sa zelená strecha. V poslednej fáze sa priestory vybavia potrebným materiálno-technickým vybavením, aby sa mohli využiť na poskytovanie služieb klientom," dodala predsedníčka ŽSK.