Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Žilinský kraj dal zrekonštruovať časť ciest na Orave a Liptove

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Renovačné práce sa uskutočnili aj na mostnom objekte v katastrálnom území Partizánskej Ľupče v okrese Liptovský Mikuláš. Most je už opravený a slúži motoristom.

Žilina 24. januára (TASR) – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) dal v uplynulom období zrekonštruovať viaceré úseky ciest v regiónoch Liptov a Orava. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Medzi Párnicou a Zázrivou v okrese Dolný Kubín cestári ŽSK pristúpili k zosilneniu vozovky na ceste II/583. Podľa zverejnených informácií bola cesta v dezolátnom stave a vyžadovala si stavebno-technickú úpravu v dĺžke 370 a 260 metrov. Práce mali za cieľ zlepšiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. "Na komunikácii sú naplánované aj ďalšie rekonštrukcie úsekov v dĺžke 1,1 kilometra," načrtol kraj.

Zrenovovať sa podarilo aj úseky vozovky v katastri obcí Vyšný Kubín a Liptovská Teplá. Ako vysvetlil ŽSK, cesta v Liptovskej Teplej si vyžadovala modernizáciu v dĺžke 838 metrov. Rekonštrukciou sa predĺžila životnosť podložia cestnej komunikácie, zlepšil sa stavebno-technický stav cesty a jej odvodňovacích zariadení.

Renovačné práce sa uskutočnili aj na mostnom objekte v katastrálnom území Partizánskej Ľupče v okrese Liptovský Mikuláš. Most je už opravený a slúži motoristom. "Stav mosta bol rokmi v dezolátnom stave a vyžadoval úpravy v dĺžke sedem metrov," priblížil kraj. V rámci prác opravili celkovú konštrukciu mosta, položili novú obrusnú vrstvu a osadili zvodidlá. Prechod ponad potok Ľupčianka by tak po novom mal byť plynulejší a bezpečnejší.