Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Žilinský kraj ocenil 56 pracovníkov zariadení sociálnych služieb

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

ŽSK má v zriaďovateľskej pôsobnosti 26 organizácií, ktoré poskytujú sociálne služby.

Martin 19. októbra (TASR) - Krištáľové srdce si vo štvrtok v Slovenskom komornom divadle (SKD) v Martine prevzalo 56 pracovníkov zariadení sociálnych služieb z rúk predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eriky Jurinovej.

Snahou ŽSK je podľa nej systematicky zlepšovať podmienky pracovníkom v sociálnych službách, vytvárať pre nich príjemné a bezpečné priestory a pomáhať im v rozvíjaní schopností. "Dnešné oceňovanie je poďakovaním nielen za mimoriadne pracovné nasadenie, ale aj za obetavosť a láskavosť. Som presvedčená, že všetci ocenení, a nielen oni, vykonávajú prácu na vysokej profesionálnej úrovni," uviedla.

Pripomenula, že v školskom roku 2022/2023 zriadili nový učebný odbor v oblasti sociálnych služieb pod názvom odborný opatrovateľ. Prvý ročník sprístupnili v Strednej zdravotníckej škole v Liptovskom Mikuláši. "Vo vzdelávaní opatrovateľov plánujeme pokračovať aj naďalej. Rovnaké zámery máme aj v oblasti modernizácie a zvyšovaní bezpečnosti sociálnych služieb," doplnila.

ŽSK má v zriaďovateľskej pôsobnosti 26 organizácií, ktoré poskytujú sociálne služby. "Tento rok ide na ich poskytovanie viac ako 40 miliónov eur. Myslím si, že táto suma je reálnym dôkazom toho, že na oblasti sociálnych služieb nám skutočne záleží," podotkla Jurinová.