Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Žilinský samosprávny kraj ocenil desiatky stredoškolákov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Súčasťou oceňovania bolo vyhodnotenie súťaže žiakov stredných škôl, ktorej témou bol návrh loga a hymna Mládežníckeho parlamentu v Žilinskom kraji.

Bytča 1. decembra (TASR) - Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) ocenil vo štvrtok (30. 11.) v Sobášnom paláci v Bytči 41 žiakov stredných škôl pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva. Podľa hovorkyne ŽSK Evy Lacovej získali ocenenia v kategóriách duálne vzdelávanie, mimoriadny čin ľudskosti, mimoriadne študijné výsledky, kultúra a umenie a šport.

Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová podotkla, že oceňovanie je jednou z príležitostí, ako poďakovať študentom za ich zodpovedný a aktívny prístup. "Verím, že ocenenie je pre nich tiež motiváciou a podporou pri napredovaní v ďalšom štúdiu, rozvíjaní talentu a tiež morálno-vôľových vlastností," doplnila.

Súčasťou oceňovania bolo vyhodnotenie súťaže žiakov stredných škôl, ktorej témou bol návrh loga a hymna Mládežníckeho parlamentu v Žilinskom kraji. "O víťazoch rozhodlo online hlasovanie žiakov stredných škôl. V kategórii logo/erb/vlajka sa na prvom mieste umiestnila Stredná odborná škola (SOŠ) polytechnická v Ružomberku. V kategórii hymna zvíťazili žiaci SOŠ obchodu a služieb v Martine. Víťazné symboly nájdu záujemcovia na www.mojastredná.sk," dodala Lacová.