Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Žilinský samosprávny kraj zabezpečil rekonštrukciu cesty v Mošovciach

Na snímke technika pre zimnú údržbu ciest, ktorá bude nasadená na horských priechodoch Donovaly a Šturec, v Banskej Bystrici 20. novembra 2019. Počas stretnutia s médiami v stredisku Banskobystrickej regionálnej správy ciest predstavitelia krajskej samosprávy, polície a správy ciest informovali o zmene v zimnej údržbe a možných dopravných obmedzeniach na ceste I/59 cez Donovaly. Foto: TASR

Stavebno-technický stav komunikácie bol rokmi nevyhovujúci a vyžadoval opravu a modernizáciu v dĺžke 1230 metrov.

Mošovce 10. novembra (TASR) - Cesta tretej triedy v Mošovciach (okres Turčianske Teplice) prešla rekonštrukciou. Opravu zabezpečil Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) v rámci projektu cezhraničnej spolupráce, ktorého cieľom bolo zlepšenie dostupnosti ku kultúrnym pamiatkam. Krajská samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

"Stavebno-technický stav komunikácie bol rokmi nevyhovujúci a vyžadoval opravu a modernizáciu v dĺžke 1230 metrov," uviedol ŽSK.

Realizáciou prác sa podľa neho predĺžila životnosť a stabilita podložia cestnej komunikácie, zlepšil sa stavebno-technický stav cesty a jej odvodňovacích zariadení, v neposlednom rade sa aj zvýšila bezpečnosť účastníkov cestnej premávky v danom úseku.

Rekonštrukciu cesty III/2132 v katastri Mošoviec financoval ŽSK v rámci projektu Zlepšenie dostupnosti ku kultúrnym pamiatkam na slovenskej a českej strane v rámci Operačného programu INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika.