Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Zimný štadión vo Svidníku navštívilo doteraz viac ako 10.000 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Práce na zastrešení klziska trvali deväť mesiacov.

Svidník 10. januára (TASR) - Zrekonštruovaný zimný štadión vo Svidníku navštívilo od jeho otvorenia v októbri minulého roka doteraz viac ako 10.000 ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Svidník Kristína Tchirová.

K pondelku (9. 1.) bola podľa jej slov návštevnosť 10.679 ľudí. Najviac ich prišlo v prvý víkend (22. - 23. 10.) počas otvorenia po rekonštrukcii, ako aj počas vianočných prázdnin, keď bol denný priemer 384 ľudí. Najviac, 445, ich prišlo 6. januára.

"Sen o zastrešenej zimnej hale bol vo Svidníku desaťročia a bola snom viacerých primátorov, som rada, že sa nám to teraz podarilo zrealizovať, a táto teplá zima znásobuje ešte viac jej opodstatnenie. V teplých až vysoko plusových hodnotách na teplomere si užívame stabilné podmienky na korčuľovanie v zastrešenej hale," uviedla primátorka Svidníka Marcela Ivančová.

Ako ďalej povedala, napriek týmto pozitívnym správam sú obozretní a stále sledujú čísla, ktoré im hala a údržba prináša.

"V súčasnosti sme na vyrovnanej úrovni príjmov a nákladov. Na prelome rokov bola návštevnosť vynikajúca, preto očakávame lepšie čísla, ale stále sme realisti a zodpovedne sledujeme vývoj cien energií," skonštatovala Ivančová.

Práce na zastrešení klziska trvali deväť mesiacov. Realizovala ich firma PEM - Haly, s. r. o. Celkové náklady predstavovali sumu viac ako 1,3 milióna eur. Z toho 400.000 eur bolo hradených z externých zdrojov a zvyšná časť bola financovaná prostredníctvom úveru.