Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Zlaté Moravce pripravujú ubytovanie pre 50 utečencov z Ukrajiny

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V Zlatých Moravciach je v súčasnosti 19 vojnových utečencov. Magistrát im zabezpečuje stravu a základné hygienické potreby.

Zlaté Moravce 15. marca (TASR) – Mesto Zlaté Moravce pripravuje priestory, v ktorých nájde útočisko približne 50 ľudí, ktorí utekajú pred vojnou. Podľa informácií z krízového štábu radnica pripraví na tento účel telocvičňu na Továrenskej ulici.

Mesto tam okrem ubytovania, stravovania a ďalších služieb zabezpečí aj respirátory, antigénové testy, ochranné rúška a rukavice. „Poverení pracovníci mesta a mestských podnikov sprístupnia v telocvični sprchy, šatne a toalety. Privezú sa sem aj stoly a lavice na sedenie a kontajnery na komunálny odpad,“ uviedol krízový štáb mesta.

V Zlatých Moravciach je v súčasnosti 19 vojnových utečencov. Magistrát im zabezpečuje stravu a základné hygienické potreby. Pomáhať môže aj verejnosť darovaním potrebných vecí. „Ide najmä o rozkladacie postele, spacie vaky, balíčky prvej pomoci, deky, vankúše a posteľnú bielizeň, hygienické a čistiace prostriedky, súbory jednorazových príborov, ohrievače a trvanlivé potraviny,“ pripomenul magistrát.