Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Z. Moravciach sa dve tretiny covidových lôžok zaplnili za týždeň

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemocnica postupuje podľa príkazu ministra zdravotníctva a dnešným dňom sú odkladané hospitalizácie pacientov, uviedol krízový štáb mesta.

Zlaté Moravce 16. novembra (TASR) – Pandemická situácia v Zlatých Moravciach sa postupne zhoršuje. Za posledné dni tam prudko stúpol aj počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19.

Začiatkom minulého týždňa krízový štáb mesta informoval, že je v nemocnici hospitalizovaný jeden pacient. Momentálne je už z 30 reprofilizovaných lôžok obsadených 20. „Nemocnica postupuje podľa príkazu ministra zdravotníctva a dnešným dňom sú odkladané hospitalizácie pacientov. V odbore vnútorné lekárstvo sú tiež reprofilizované lôžka pre pacientov s ochorením COVID-19,“ uviedol krízový štáb mesta.

Zároveň informoval, že v Materskej škole Štúrova zakázal Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre prevádzku 1. a 3. triedy. Pre nedostatok detí aj v 2. triede je prevádzka celej škôlky prerušená do 19. novembra. „Všetky kultúrne a divadelné podujatia sú z dôvodu zhoršenej pandemickej situácie pozastavené. Konanie zrušených podujatí je presunuté na jar 2022. Adventné podujatia sú pripravené a uskutočnia sa podľa vývoja pandemickej situácie,“ konštatoval krízový štáb mesta.