Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nemocnica v Zlatých Moravciach sa pripravuje na tretiu vlnu pandémie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Aktuálna pandemická situácia v regióne je priaznivá, nemocnica počas letných mesiacov nemala žiadneho hospitalizovaného pacienta s potvrdením ochorenia COVID-19.

Zlaté Moravce 27. augusta (TASR) - Nemocnica Agel v Zlatých Moravciach je na tretiu vlnu pandémie pripravená. Počas odborného stretnutia krízových štábov obcí a miest so zástupcami subjektov plniacich úlohy hospodárskej mobilizácie, civilnej ochrany obyvateľstva a plánovania, ochrany kritickej infraštruktúry, správy materiálu civilnej ochrany a humanitárnej pomoci v územnom obvode Zlaté Moravce to potvrdila riaditeľka nemocnice Nina Horniaková.

„Riešili sme otázky logistiky, vzájomnej pomoci a spolupráce pri nakladaní a zásobovaní s ochrannými pomôckami, testovaní aj očkovaní. Zhodnotili sme skúsenosti a nové praktické poznatky z uplynulej vlny pandémie,“ povedala.

Aktuálna pandemická situácia v regióne je priaznivá, nemocnica počas letných mesiacov nemala žiadneho hospitalizovaného pacienta s potvrdením ochorenia COVID-19. „Vzhľadom na predpokladaný vývoj situácie v najbližších týždňoch sme aktualizovali náš pandemický plán, zrevidovali sme technické a technologické vybavenie, zásobili sa dostatočným množstvom ochranných osobných pomôcok, udržujeme lôžkový fond vyčlenený na starostlivosť o pacientov s ochorením COVID-19,“ skonštatovala riaditeľka nemocnice.

Nemocnica v rámci eliminácie ťažkých dôsledkov pandémie zabezpečila očkovanie pre všetkých zamestnancov, ktorí prejavili o vakcináciu záujem. Stav zaočkovanosti zamestnancov proti novému koronavírusu je aktuálne 76 percent. Nemocnica stále realizuje aj očkovanie pre verejnosť, každý deň je zabezpečené aj testovanie záujemcov.