Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zlaté Moravce pripravujú rekonštrukciu bytových domov na Ulici 1. mája

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Mesto už pripravuje aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác.

Zlaté Moravce 3. decembra (TASR) – Mesto Zlaté Moravce plánuje opraviť dva bytové domy na Ulici 1. mája. Budovy obývané prevažne rómskou komunitou majú prejsť rekonštrukciou v celkovej hodnote takmer dva milióny eur. Vyše 1,1 milióna eur sa mestu podarilo získať v podobe nenávratného finančného príspevku.

V rámci rekonštrukcie domov sa počíta s ich zateplením a s opravou a výmenou strešného plášťa. „Vykonajú sa opatrenia na zlepšenie tepelno-izolačných vlastností konštrukcií vrátane výmeny strešnej krytiny a povrchu plochých striech. Počíta sa tiež s výmenou výplňových otvorových konštrukcií, s rekonštrukciou kúrenia, podláh, zdravotechniky, vzduchotechniky, elektroinštalácie a vonkajšej rampy,“ informovala radnica.

Mesto už pripravuje aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác. „Výsledkom bude rámcová zmluva o dielo, na základe ktorej mesto Zlaté Moravce pristúpi k vykonaniu tej časti stavebných prác, na ktorú dostalo nenávratný finančný príspevok. Ostatná časť bude financovaná v závislosti od schválenia finančných prostriedkov v rozpočte. Predpokladaná hodnota zákazky je 1.594 037,36 eura bez DPH, suma s DPH je 1.909.244,83 eura,“ uviedla radnica.