Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zlaté Moravce získali dotáciu na architektonickú štúdiu Župného domu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Župný dom je v súčasnosti v nevyhovujúcom stavebno-technickom stave, povedala Miroslava Kováčová, vedúca oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach.

Zlaté Moravce 16. decembra (TASR) – Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu na zameranie skutkového stavu a architektonickú štúdiu Župného domu. Nenávratný finančný príspevok 10.000 eur bol poskytnutý zo štátneho rozpočtu prostredníctvom rozpočtu Ministerstva kultúry SR na rok 2022. Celkové náklady na projekt sú vyčíslené na 30.500 eur, informovala radnica. Rozdiel doplatí mesto zo svojho vlastného rozpočtu.

Zameranie skutkového stavu objektu Župného domu a architektonická štúdia sú potrebné na vykonanie pamiatkových výskumov, spracovanie projektovej dokumentácie k stavebnému povoleniu, realizačnej projektovej dokumentácie a na samotnú realizáciu stavebných prác na národnej kultúrnej pamiatke. Župný dom je v súčasnosti v nevyhovujúcom stavebno-technickom stave, povedala Miroslava Kováčová, vedúca oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach.