Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zlodej v Humennom ukradol medený a bronzový šrot za 13-tisíc eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Zlodej kradol v noci z utorka na stredu v zberni surovín v Humennom. Podobný prípad riešia vo Svite, kde už obvinili troch mužov.

Humenné/Svit 25. októbra (TASR) - Humenskí policajti vyšetrujú krádež v jednej zo zberní surovín v Humennom, ku ktorej malo dôjsť v noci z utorka (23.10.) na stredu (24.10.). Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že neznámy zlodej ukradol medený a bronzový šrot v hodnote viac ako 13.000 eur.

„Zlodej odstránil visiaci zámok brány vedúcej do areálu zberne a následne sa vlámal do hangáru s kovovým šrotom. Odtiaľ potom ukradol medený šrot o váhe takmer 2500 kilogramov a bronzový šrot o váhe 12 kilogramov,“ uviedol Džobanik. Po zlodejovi polícia pátra.

Policajtom zo Svitu sa zasa podarilo vypátrať a z prečinu krádeže už aj obvinili trojicu mužov, ktorí kradli železný šrot vo Svite. „Obvinení sú 35-ročný muž z Novej Lesnej, okres Poprad, 49-ročný muž z Kolboviec, okres Stropkov a 22-ročný muž zo Štrby, okres Poprad,“ konkretizoval hovorca.

Dvaja z obvinených, najstarší a najmladší, pracovali v istej firme vo Svite. Najstarší mal podľa hovorcu 18. októbra v čase okolo 18.30 h. zobrať z firmy paletu so železom a vyviezť ju k skladu patriacej tejto spoločnosti, kde už bola prichystaná ďalšia paleta s kovovým šrotom. „Následne mal zavolať najmladšiemu obvinenému, ktorému mal povedať, že má pripravené dve debny so šrotom. Tie potom mali spoločne premiestniť do skladu susednej firmy,“ priblížil Džobanik.

Následne najmladší páchateľ kontaktoval tretieho obvineného, aby zohnal odvoz, že má pripravené dve debny so železným šrotom. Ten auto zabezpečil a na druhý deň kovový šrot odviezli do kovošrotu v Poprade. Dostali zaň 1450 eur, pričom škoda spôsobená krádežou bola vo výške minimálne 2100 eur. Obvinená trojica je stíhaná na slobode.