Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Zmenou parkovacej politiky pribudne v Senici 357 parkovacích miest

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vzhľadom na požiadavky dopravného inšpektorátu u niektorých žiadateľov príde k posunu parkovacieho miesta.

Senica 26. mája (TASR) – Mesto Senica pristúpilo na základe dopravnej štúdie Žilinskej univerzity v Žiline k zmene v parkovacej politike, ktorá začne platiť od 1. júna. K 31. máju končí platnosť parkovacích preukazov na trvalé parkovanie a podľa nových podmienok si opakovanú žiadosť o tieto parkoviská podalo o 30 percent menej žiadateľov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Táňa Moravcová.

O trvalé parkovanie si mohli pôvodní vlastníci zažiadať do konca marca. Z 1067 parkovacích miest na trvalé parkovanie si žiadosť opätovne podalo 710 žiadateľov. Celkovo 357 parkovacích miest sa tak dostáva do systému dočasného parkovania, teda na parkovaciu kartu alebo SMS. "Tieto parkovacie miesta sa budú môcť začať využívať efektívnejšie, bude na nich väčšia obrátkovosť, budú môcť byť využívané celodenne, kýmkoľvek a vo väčšej miere," informovala Moravcová.

Vzhľadom na požiadavky dopravného inšpektorátu u niektorých žiadateľov príde k posunu parkovacieho miesta. Vzniknú tak súvislé parkovacie plochy na trvalé parkovanie a súvislá skupina parkovacích miest na dočasné parkovanie. "K posunom príde len v rámci danej lokality alebo len v rámci samotného parkoviska. V meste bolo doteraz 46 parkovísk, kde boli vyhradené parkovacie miesta na trvalé parkovanie. Zmeny a posuny parkovacích miest sa dotknú 21 z nich," uviedla hovorkyňa.