Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Znovuzvolený primátor Rimavskej Soboty sa oficiálne ujal funkcie

Jozef Šimko, foto z archívu. Foto: TASR - Jakub Kotian

Šimko za svoje priority v nasledujúcich rokoch označil napríklad vybudovanie okružnej križovatky na Sobôtke, výstavbu novej nemocnice či domova seniorov i rozvoj rekreačnej oblasti Kurinec.

Rimavská Sobota 14. novembra (TASR) – Znovuzvolený primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko sa v pondelok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) oficiálne štvrtýkrát ujal vedenia mesta. Sľub zložilo aj 20 z 21 mestských poslancov.

Poslanecký sľub zložili na ustanovujúcom zasadnutí všetci poslanci s výnimkou Štefana Tankóa, ktorý svoju neprítomnosť ospravedlnil a sľub zloží na prvom zasadnutí, na ktorom sa zúčastní. Mestský poslanec Zoltán Cziprusz na zasadnutí oznámil vznik poslaneckého dvojklubu Alternatíva – Za rozvoj mesta, zložený bude z 11 poslancov.

Šimko v príhovore za svoje priority v nasledujúcich rokoch označil napríklad vybudovanie okružnej križovatky na Sobôtke, výstavbu novej nemocnice či domova seniorov i rozvoj rekreačnej oblasti Kurinec. "Budeme pokračovať v rozvoji Kurinca postupným premiestnením kempingu, výstavbou plaveckého bazéna a krytých bazénov, aby rekreačný areál mohol byť prevádzkovaný celoročne," uviedol primátor.

Šimko je primátorom Rimavskej Soboty od roku 2010, pri volebnej účasti 38,58 percenta získal v októbrových komunálnych voľbách ako nezávislý kandidát 3057 hlasov. Za ním skončil Jaroslav Bagačka (KDH, OĽANO, SaS, Za ľudí, Spolu, PS) s 2451 hlasmi, nasledovali Ivan Hazucha (Smer-SD, Republika, Hlas-SD) s 809 hlasmi, nezávislý kandidát Zsolt Lajka s 337 hlasmi a Csaba Horváth (Princíp), ktorého volilo 44 ľudí.