Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Zoo v BA by mala opäť viesť Júlia Hanuliaková, rozhodnú o tom poslanci

Bratislavská ZOO. Foto: TASR - Martin Baumann

Hanuliaková sa na konci júna 2021 vzdala funkcie pre zánik jej slovenského občianstva, keďže počas pobytu v Spojených štátoch amerických získala aj americké občianstvo.

Bratislava 6. februára (TASR) - Do vedenia zoologickej záhrady v Bratislave by sa od marca mala vrátiť Júlia Hanuliaková, ktorá bola jej riaditeľkou od novembra 2020 do júna 2021. Návrh na jej opätovné vymenovanie predloží na konci februára mestskému zastupiteľstvu primátor Matúš Vallo. O návrate bývalej riaditeľky tak rozhodnú mestskí poslanci.

"Dôvodom na personálnu zmenu je obnovenie štátneho občianstva pani Hanuliakovej," informovala TASR hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková. Hanuliaková sa na konci júna 2021 vzdala funkcie pre zánik jej slovenského občianstva, keďže počas pobytu v Spojených štátoch amerických získala aj americké občianstvo. To jej formálne bránilo vykonávať funkciu.

Hlavné mesto však ešte minulý rok avizovalo, že po splnení všetkých náležitostí spojených s jej občianstvom, navrhne mestskému zastupiteľstvu, aby ju opäť vrátilo do funkcie. S jej výkonom vo vedúcej pozícií bolo totiž spokojné. Vedením zoo je od 24. júna 2021 dočasne poverený zamestnanec organizácie Tomáš Hulík.

Hanuliaková je architektka - špecialistka pre zoologické organizácie so skúsenosťami zo zahraničia. Zoo v Bratislave viedla od novembra 2020 po tom, čo uspela vo výberovom konaní. Vo funkcii nahradila dlhoročnú šéfku záhrady Miloslavu Šavelovú.