Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Ďalší zranení robotníci pri páde mosta sa budú liečiť doma

Zrútený betónový most vo výstavbe pri obci Kurimany, okr. Levoča, 2. novembra 2012. Foto: TASR/Oliver Ondráš

K pádu diaľničného mosta vo výstavbe došlo v piatok (2.11.). Na mieste zahynuli dvaja robotníci, jeden zomrel pri prevoze do nemocnice a štvrtá obeť tragédie podľahla zraneniam v košickej nemocnici.

Prešov 7. novembra (TASR) - Zdravotný stav pacienta, ktorý je po páde diaľničného mosta neďaleko Iliašoviec hospitalizovaný v prešovskej nemocnici, sa oproti uplynulým dňom výrazne nezmenil.

Ďalší zranení robotníci sú na tom zdravotne podľa aktuálnych vyjadrení lekárov, lepšie. V nasledujúcich dňoch preto prepustia z nemocníc viacerých do domáceho liečenia.

Zranenia muža hospitalizovaného vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove, sú oproti ostatným robotníkom, ktorí nešťastie pri Iliašovciach prežili, najvážnejšie. Jeho zdravotný stav sa však v utorok 6. novembra zlepšil. Lekári ho preto odpojili od umelej pľúcnej ventilácie a v súčasnosti už dýcha sám.

"Oproti včerajšku sa jeho zdravotný stav nezmenil," informovala TASR hovorkyňa FNsP Renáta Cenková. Ako ďalej uviedla, jeho liečenie potrvá podľa predbežných odhadov lekárov minimálne šesť mesiacov.

Ďalší dvaja zranení robotníci sú hospitalizovaní v popradskej nemocnici. Jej riaditeľ Jozef Tekáč pre TASR uviedol, že obaja sú momentálne v stabilizovanom stave. "U jedného sa už rozbieha rehabilitačný program po úraze. Títo pacienti budú u nás hospitalizovaní určite ešte do konca tohto týždňa," poznamenal.

"Obidvaja pacienti, ktorí ležia u nás, sa už nachádzajú na štandardnom oddelení chirurgie. Jeden bude prepustený do domácej starostlivosti vo štvrtok a druhý v piatok 9. novembra," uviedla na margo zdravotného stavu robotníkov hospitalizovaných v levočskej nemocnici jej hovorkyňa Marta Csergeová.

Liečba ďalších troch zranených pacientov pokračuje aj v nemocnici v Spišskej Novej Vsi. "Momentálne sú v stabilizovanom stave," ozrejmila Veronika Deckerová zo spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá spomínaná nemocnica.

K pádu diaľničného mosta vo výstavbe došlo v piatok (2.11.) krátko pred 15.00 h. Na mieste zahynuli dvaja robotníci, jeden zomrel pri prevoze do nemocnice a štvrtá obeť tragédie podľahla zraneniam v košickej nemocnici. Štrnásť zranených robotníkov hospitalizovali v nemocniciach v Levoči, Poprade, Prešove a Spišskej Novej Vsi. Niekoľkých z nich už z nemocníc v uplynulých dňoch prepustili.