Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

ZRAZIL CHODCA A UŠIEL: Kriminalisti vodiča vypátrali

Na snímke auto vodiča, ktorý zrazil 75-ročného muža a ušiel. Foto: Polícia SR - Nitriansky kraj

Kriminalisti v spolupráci s mestskou políciou v Hurbanove vyhodnotili kamerové záznamy, na základe ktorých sa im podarilo stotožniť vozidlo i evidenčné číslo.

Hurbanovo 24. januára (TASR) – Komárňanskí kriminalisti vypátrali muža, ktorý zrazil 75-ročného chodca a z miesta nehody ušiel. Nehoda sa stala 11. januára v čase obeda na Sesílešskej ulici v Hurbanove. Neznámy vodič na vozidle Škoda Felicia zelenej farby narazil do chodca, ktorý tlačil po ceste vozík, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Pri dopravnej nehode utrpel chodec zranenia s dobou liečenia dlhšou ako šesť týždňov. Vyšetrovateľka Policajného zboru začala vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a prečin neposkytnutia pomoci.

Kriminalisti v spolupráci s mestskou políciou v Hurbanove vyhodnotili kamerové záznamy, na základe ktorých sa im podarilo stotožniť vozidlo i evidenčné číslo. Majiteľ vozidla uviedol, že vozidlo predal. Aktuálny vlastník vozidla sa však policajtom zatajoval a skrýval, komárňanskí kriminalisti však v krátkom čase zistili miesto jeho pobytu.

Muž, ktorý medzičasom zmenil svoj vzhľad, sa k skutku nakoniec sám priznal. Policajti zaistili aj vozidlo, na ktorom sa nachádzali stopy po dopravnej nehode. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície vzniesol mužovi obvinenie z trestného činu ublíženia na zdraví a neposkytnutia pomoci.