Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Zrážka autobusu a nákladného auta si vyžiadala troch zranených

Na snímke havarovaný autobus. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

V autobuse sa nachádzala výprava futbalistov MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorí cestovali zo zápasu v Trenčíne.

Ružomberok 21. augusta (TASR) - Zrážka autobusu a nákladného auta v sobotu (20. 8.) v noci v ružomberskej mestskej časti Černová si vyžiadala troch zranených, ktorí cestovali v autobuse. Policajti uložili vodičovi nákladného auta pokutu. TASR o tom v nedeľu informoval Peter Ondák z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

"Štyridsaťdeväťročný muž viedol nákladné motorové vozidlo Volvo po ceste I/18 v smere z Ružomberka na Žilinu. V mestskej časti Černová sa plne nevenoval vedeniu motorového vozidla, následkom čoho prešiel do protismernej časti vozovky, kde svojím ľavým spätným zrkadlom zachytil protiidúci autobus Scania, ktorý viedol 69-ročný vodič," opísal Ondák.

Vodič autobusu sa podľa neho snažil zabrániť zrážke, zašiel až na krajnicu vo svojom smere jazdy, pričom sa už nákladnému vozidlu nedokázal vyhnúť. "Pri dopravnej nehode došlo k poškodeniu spätných zrkadiel a sklenených výplní na autobuse, následkom čoho sa zranili tri prepravované osoby, ktoré previezli do nemocnice," doplnil.

Vodičom policajti na mieste vykonali dychové skúšky s negatívnym výsledkom. Vodičovi nákladného motorového vozidla uložili blokovú pokutu.

V autobuse sa nachádzala výprava futbalistov MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorí cestovali zo zápasu v Trenčíne. Klub v nedeľu na svojej stránke na sociálnej sieti informoval, že zraneniam sa nevyhli niektorí hráči, ale všetci sú v poriadku.