Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zrážka dvoch osobných áut za Lokcou si vyžiadala sedem zranených

Pri nehode došlo k zrážke dvoch osobných motorových vozidiel, pričom jedno z vozidiel skončilo po náraze prevrátené na boku mimo vozovky. Foto: FB - Hasičský a záchranný zbor

Vo vozidlách sa v čase nehody nachádzalo deväť účastníkov, z ktorých sedem utrpelo zranenia rôzneho rozsahu, priblížila Križanová.

Lokca 25. apríla (TASR) - Zrážka dvoch osobných áut za obcou Lokca smerom do Brezy v okrese Námestovo si v nedeľu podvečer vyžiadala sedem zranených osôb. Pri dopravnej nehode zasahujú hasiči z Námestova, informovala o tom TASR Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Jedno z vozidiel skončilo po náraze prevrátené na boku mimo vozovky. Vo vozidlách sa v čase nehody nachádzalo deväť účastníkov, z ktorých sedem utrpelo zranenia rôzneho rozsahu," priblížila Križanová.

Hasiči podľa nej poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a na havarovaných vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia. "Na mieste udalosti zasahuje aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby," dodala.

Pri nehode zasahovali leteckí záchranári zo Žiliny, podľa ktorých si zrážka vyžiadala deväť zranených. "Posádka vrtuľníka si po pristátí prevzala od zasahujúcich záchranárov do svojej starostlivosti najťažšie zraneného, 49-ročného občana poľskej národnosti, ktorý ako spolujazdec utrpel poranenie hrudníka, chrbtice a sťažoval sa aj na zhoršené dýchanie," ozrejmila hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Lekár leteckých záchranárov zranenému mužovi podľa nej doplnil liečbu a po preložení na palubu ho v stabilizovanom stave vrtuľníkom previezli na úrazový príjem Univerzitnej nemocnice v Martine.