Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

ZRÁŽKA S KAMIÓNOM: Pri dopravnej nehode vyhasol život 57-ročného muža

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal v súvislosti s uvedenou dopravnou nehodou trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Trebišov 13. januára (TASR) - Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v piatok dopoludnia na ceste v okrese Trebišov, vyhasol život 57-ročného muža. Informovalo o tom košické krajské riaditeľstvo polície na sociálnej sieti s tým, že vodič na motorovom vozidle plynule prešiel do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s kamiónovou súpravou.

"Žiaľ, vodič osobného motorového vozidla zraneniam na mieste podľahol. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal v súvislosti s uvedenou dopravnou nehodou trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uvádza polícia. Okolnosti a príčiny tragickej zrážky sú v štádiu vyšetrovania.

Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová dodala, že nebohý muž viedol auto po štátnej ceste I/179 v smere od mesta Trebišov na obec Veľaty. Ťahač s návesom šoféroval 28-ročný vodič z Maďarska. "Prítomnosť alkoholu alebo iných návykových látok u nebohého vodiča bude zisťovaná pri pitve. Šofér nákladného vozidla, u ktorého dychová skúška prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila, sa pri zrážke nezranil," doplnila hovorkyňa.

Policajti miesto udalosti dôkladne zdokumentovali aj za účasti znalca z odboru cestná doprava. Počas dokumentovania miesta udalosti bola na nevyhnutne potrebný čas doprava obmedzená v oboch smeroch a cestnú premávku usmerňovali príslušníci Policajného zboru (PZ). Vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.