Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Zrekonštruovaná športová hala v Trebišove je moderným športoviskom

Na snímke primátor Trebišova Marek Čižmár Foto: TASR/Roman Hanc

Podľa hovorkyne mestského úradu Martiny Mištaničovej sa v rámci komplexných rekonštrukčných prác inštalovala v hale s kapacitou hľadiska 650 miest palubovka s odpruženým podkladom.

Trebišov 11. júna (TASR) - Zrekonštruovanú mestskú športovú halu v Trebišove slávnostne otvorili v sobotu počas finálového turnaja majstrovstiev Slovenska v hádzanej starších žiakov. Podľa slov primátora mesta Mareka Čižmára sa vďaka vládnej dotácii stalo z objektu vykazujúceho viacero havarijných stavov moderné športovisko.

"Rekonštrukcia, ktorá sa začala v roku 2020 a skončila sa v roku 2021, bola už nevyhnutnou súčasťou investičného plánu mesta," uviedol pre TASR. S prejavmi havárií v jednotlivých častiach objektu sa začali stretávať v roku 2019, na komplexnú rekonštrukciu však mestu chýbali financie. "Zelenú" modernizácii dala vládna dotácia pre technické služby mesta vo výške 1,5 milióna eur.

"Súčasťou zrekonštruovaného areálu je aj nové námestie, bočné vstupy, nové parkovisko, mobiliár, stromy, takisto sme pracovali aj na doplnení inštalovaných prvkov v rámci bufetového vybavenia, inštalovali sme modernú LED tabuľu," priblížil Čižmár investície v rámci spoluúčasti mesta.

Podľa hovorkyne mestského úradu Martiny Mištaničovej sa v rámci komplexných rekonštrukčných prác inštalovala v hale s kapacitou hľadiska 650 miest palubovka s odpruženým podkladom. "Súčasťou zmodernizovaného športoviska sú takisto nové striedačky pre hráčov, rozšírené čalúnenie za bránami, renovované hľadisko pre fanúšikov, veľkoplošná LED tabuľa a nové ozvučenie. Výraznou premenou prešli aj šatne a regeneračná miestnosť," doplnila s tým, že zrekonštruované parkovisko pred halou sa rozšírilo o 35 nových odstavných miest, ktoré budú slúžiť aj pre návštevníkov mestského cintorína.

Mestskú športovú halu postavili v Trebišove v roku 1993. "Objekt slúžil na tréningové, ale aj mnohé súťažné zápasy mládežníckych hádzanárskych klubov. Športovú halu často navštevujú aj mládežnícke futbalové družstvá FK Slavoj Trebišov, po jej priestoroch siahajú volejbalisti, stolní tenisti a nohejbalisti," informovala Mištaničová. Vynovený športový stánok má slúžiť aj na kultúrno-spoločenské podujatia.