Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zrenovovaná škôlka v Záhorskej Bystrici sa uchádza o Európsku cenu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Z viac ako 510 nominovaných stavieb aktuálne postúpila modernizovaná škôlka do top 85 diel, z ktorých sa v septembri 2020 vyberú a ocenia najlepšie stavby, uviedla samospráva.

Bratislava 21. januára (TASR) - Zrekonštruovaná a nadstavbou priestorovo rozšírená budova materskej školy v bratislavskej Záhorskej Bystrici sa dostala do finálového výberu kandidátov na Európsku cenu. V súťaži, ktorá pred štvrťstoročím vznikla v Poľsku a v posledných rokoch získala medzinárodný charakter, oceňujú výnimočné nové stavby i modernizácie starších objektov.

Informáciu o zaradení architektonického projektu a realizácie škôlky do finále tohtoročnej súťaže zverejnila mestská časť Bratislava-Záhorská Bystrica na sociálnej sieti. "Z viac ako 510 nominovaných stavieb aktuálne postúpila modernizovaná škôlka do top 85 diel, z ktorých sa v septembri 2020 vyberú a ocenia najlepšie stavby na slávnostnom galavečere pod záštitou ministrov poľskej vlády," uviedla samospráva.



Zrenovovanú škôlku v Záhorskej Bystrici oficiálne otvorili 8. januára 2020. V nových priestoroch ponúka kapacity pre osem tried. Súčasťou rekonštrukcie okrem nadstavby bola i obnova fasády, taktiež výmena elektroinštalácie i podlahových krytín, rovnako tak vybudovanie novej prípojky vody.