Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Záhorská Bystrica pre COVID-19 zatvára školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Okrem učiteľov a zamestnancov školy budú testovaní aj zamestnanci miestneho úradu.

Bratislava 30. septembra (TASR) – Základnú školu (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Hargašova v bratislavskej Záhorskej Bystrici od štvrtka (1. 10.) na desať dní zatvoria. Dôvodom je pozitívny test na ochorenie COVID-19 jedného zo žiakov základnej školy. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta mestskej časti Jozef Krúpa.

Vedenie školy kontaktovalo Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave, ktorý rozhodol o dočasnom zatvorení školy. Tá prechádza na dištančnú formu vyučovania. "Je nevyhnutné zatvoriť celú základnú aj materskú školu preto, lebo učitelia učia na oboch stupňoch ZŠ a mnohí z nich majú svoje deti v MŠ, rovnako aj žiaci ZŠ majú v materskej škole súrodencov," vysvetlil starosta.

Záhorská Bystrica bude postupne testovať nielen všetkých učiteľov a zamestnancov školy, ale aj zamestnancov miestneho úradu, keďže tí v predchádzajúcich dňoch prišli do kontaktu s viacerými zamestnancami školy. Od 1. októbra sa v mestskej časti rušia všetky krúžky pre školopovinné deti, ktoré organizovala ZŠ či občianske združenia.