Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Základná škola Hrnčiarska vo Zvolene ostáva aj naďalej v červenej fáze

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Škola žiada, aby rodičia neposielali na vyučovanie deti s príznakom infekcie dýchacích ciest.

Zvolen 7. októbra (TASR) - Základná škola (ZŠ) Hrnčiarska vo Zvolene ostáva aj naďalej v červenej fáze. Do nej sa škola dostala 28. septembra. Ochorenie COVID-19 potvrdili u žiakov školy, niektoré triedy tak boli v karanténe. Upozornenie o podmienkach vyučovania od stredy zverejňuje škola na svojej oficiálnej webovej stránke.

Žiaci od prvého do piateho ročníka a deviataci budú mať aj naďalej vyučovanie v škole prezenčne, podľa upraveného rozvrhu hodín. Šiestaci a ôsmaci sa budú učiť dištančne, ich účasť je však povinná. Prevádzka školy je od pondelka od 6.15 do 16.00 h, do tejto hodiny bude fungovať aj školský klub. Všetky aktuálne informácie budú žiakom a ich rodičom posielať cez EduPage.

Základná škola žiada, aby rodičia neposielali na vyučovanie deti s príznakom infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať príznakom ochorenia COVID-19. „Prosíme rodičov, aby zvážili účasť detí na mimoškolskej činnosti, kde je zvýšené riziko stretnutia s deťmi z iných škôl," pripomína. Červená fáza platí v tejto zvolenskej škole do odvolania.

Šesť základných škôl v správe mesta Zvolen navštevuje spolu 3215 žiakov.

Podľa semafora okresov a počtu prírastkov je v súčasnosti mesto Zvolen v žltej fáze. K 6. októbru eviduje tento región 72 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom.