Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

ZŠ Važecká v Prešove má vynovené priestory a nové okná

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vo vestibule školy pribudlo i drevené pódium s machovou stenou, ktoré bude určené napríklad aj na oddych a rôzne vystúpenia.

Prešov 27. januára (TASR) - Základná škola Važecká v Prešove má nové okná, učebňu logopédie i geografie. Pribudlo aj drevené pódium a relaxačné prvky pre najmladšie deti. Ako TASR informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, v škole vymenili 64 okien a 55 profilových systémov z dotácie mesta Prešov vo výške 70.000 eur s DPH.

Škola svojpomocne zriadila aj novú učebňu logopédie a odbornú učebňu geografie pre modernejšie a kvalitnejšie vyučovanie žiakov.

"Veľmi si ceníme, čo sa pre našu školu urobilo. Ďakujem všetkým, či už za poskytnuté finančné prostriedky, za prácu pri výmene okien a obnove našich školských priestorov, ale aj za akúkoľvek radu a pomoc," uviedla riaditeľka školy Jana Pruchnerovičová.

Škola zakúpila aj lavice a stoličky pre piatakov a šiestakov a relaxačné prvky ako napríklad molitanové kocky a sedacie vaky pre najmenšie deti z dotácie ministerstva školstva.

"V odborných učebniach sme pristúpili aj k zmene tvarov školských lavíc, ktoré úzko súvisia napríklad s tímovou prácou žiakov či podporujú skupinové riešenia problémov," doplnila riaditeľka.

Vo vestibule školy pribudlo i drevené pódium s machovou stenou, ktoré bude určené napríklad aj na oddych a rôzne vystúpenia. V škole sa momentálne realizuje i projekt s podporou EÚ, ktorého výstupom je nová učebňa fyziky a prírodovedného laboratória biochémie.