Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

ZŠ vo Vranove nad Topľou zmodernizuje vykurovanie za takmer milión eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Pavelek

Modernizáciu vykurovacieho systému umožní úspech projektu Zníženie primárnej energetickej náročnosti v objekte Základnej školy na Bernolákovej ulici, na ktorý mesto získalo 960.000 eur.

Vranov nad Topľou 15. novembra (TASR) – Po tom, ako mesto Vranov nad Topľou počas leta znížilo energetickú náročnosť spojovacej chodby na Základnej škole (ZŠ) na Bernolákovej ulici, čaká zariadenie kompletná výmena vykurovacieho systému. Škola tiež vďaka dotácii z ministerstva školstva zmodernizovala svoj interiér. Informovala o tom samospráva na svojej internetovej stránke.

Modernizáciu vykurovacieho systému umožní úspech projektu "Zníženie primárnej energetickej náročnosti v objekte Základnej školy na Bernolákovej ulici", na ktorý mesto získalo 960.000 eur. V rámci projektu má byť zmenený vykurovací systém budovy školy. "Návrh obsahuje zostavu integrovaných jednotiek plynových tepelných čerpadiel, ktoré budú umiestnené v exteriéri," priblížila samospráva.

Okrem rekonštrukcie spojovacej chodby vo výške približne 80.000 eur, ktorú mesto financovalo z vlastných zdrojov, sa tiež v uplynulom období spríjemnili vnútorné priestory vzdelávacieho zariadenia. Vďaka dotácii z rezortu školstva vo výške takmer 30.000 eur sa okrem iného zmodernizovala školská knižnica a učebňa robotiky a informatiky. "Vytvorená bola nová centrálna oddychová zóna vo vestibule školy, ktorá bola zariadená variabilnými sedačkami a sedacími vakmi, pódiom, stolným futbalom, hokejom a stropným interaktívnym projektorom s veľkým množstvom hier a kvízov pre deti," doplnilo mesto.