Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

ŽSK plánuje zabezpečiť rekonštrukciu oporného múru v Jasenove

Na archívnej snímke predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová. Foto: TASR

Náklady na rekonštrukciu cestári odhadli na 368.032,91 eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium určili najnižšiu ponúknutú cenu.

Jasenovo 15. februára (TASR) - Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja (SC ŽSK) plánuje zabezpečiť rekonštrukciu oporného múru pri ceste druhej triedy v Jasenove, okres Turčianske Teplice. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž, investičné náklady odhadla na viac ako 368.000 eur.

Cestári hľadajú dodávateľa rekonštrukcie oporného múru a záchytného bezpečnostného zariadenia v intraviláne a extraviláne obce, zákazku rozdelili na štyri stavebné objekty. "Múry sú na viacerých miestach zdegradované a rozpadnuté. Rímsa, ak je prítomná, je z monolitického betónu a je v zlom stave. Cestné zábradlie je skorodované, uvoľnené a miestami mechanicky poškodené," opísala SC ŽSK v oznámení vo vestníku verejného obstarávania.

Náklady na rekonštrukciu cestári odhadli na 368.032,91 eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium určili najnižšiu ponúknutú cenu.

S rekonštrukciou oporného múru má začať vybraný dodávateľ až po skončení zimnej údržby, najskôr od konca marca a v závislosti od poveternostných podmienok. Investíciu budú cestári hradiť zo svojho rozpočtu.