Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

ŽSR pri Liptovskej Mare vymieňajú koľajnice

Ilustračné foto Foto: TASR

Počas denných výluk v čase od 7.30 do 14.30 h je železničná doprava prevádzkovaná obojsmerne po prvej traťovej koľaji.

Galovany/Liptovská Teplá 20. septembra (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali dnes so súvislou výmenou koľajníc v medzistaničnom úseku Paludza - Liptovská Teplá. Práce potrvajú do 26. septembra. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Počas údržby trate vymenia opotrebované koľajnice na 800-metrovom úseku druhej traťovej koľaje. Zároveň dôjde k oprave izolovaných stykov na koľajniciach a koseniu trávnatých porastov na železničnom telese. Uvedené činnosti ŽSR vykonávajú vlastnými personálnymi aj strojnými kapacitami.

Keďže trať medzi výhybňou Paludza a železničnou stanicou v Liptovskej Teplej je dvojkoľajová, počas denných výluk v čase od 7.30 do 14.30 h je železničná doprava prevádzkovaná obojsmerne po prvej traťovej koľaji. Proti správnemu smeru jazdia vlaky v smere Liptovský Mikuláš - Žilina.

"Cestujúcu verejnosť žiadame o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku údržby trate," skonštatovala Pavliková.