Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Pri Siladiciach sa vykoľajil nákladný vlak

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vlak podľa ŽSR kompletne poškodil asi 1200 metrov trate.

Siladice 27. septembra (TASR) – K nehode nákladného vlaku prišlo v Železničnej stanici Siladice v okrese Hlohovec v sobotu (25. 9.) krátko po 15.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

Pri udalosti, ktorá sa stala na výhybke číslo 18, sa odtrhlo a vykoľajilo 11 vozňov. "Následne prišlo k poškodeniu infraštruktúry a trakčného vedenia. Nehodová udalosť spôsobila prerušenie dopravy na trase Sereď – Siladice na prvej a druhej traťovej koľaji. Vykoľajený vlak kompletne poškodil asi 1200 metrov trate," uviedla pre TASR Achbergerová.

Trať medzi Leopoldovom a Sereďou sa pre osobnú železničnú dopravu nevyužíva. "Nákladných prepravcov ŽSR informovali o obmedzení v tomto úseku. Vzhľadom na rozsah spôsobených škôd železnice nevedia určiť, kedy bude trať kompletne sprejazdnená, budeme sa snažiť čím skôr sprejazdniť aspoň druhú traťovú koľaj," spresnila hovorkyňa ŽSR.

Ako doplnila, prvú traťovú koľaj následne čaká komplexná rekonštrukcia. "Príčina vzniku nehodovej udalosti je v štádiu riešenia. Odhadované škody nevieme v tomto momente vyčísliť, keďže prebieha vyšetrovanie," informovala Achbergerová.

"Polícia bola privolaná k tejto udalosti, no vzhľadom na vyjadrenie vedúceho inšpektora bezpečnosti, ktorý stanovil ako príčinu technickú poruchu bez cudzieho zavinenia, nie je dôvod, aby polícia vo veci ďalej konala. Pri udalosti sa nikto nezranil a polícia alkohol dychovými skúškami nezistila," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.