Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

ŽSR sú pripravené zvýšiť bezpečnosť priecestia v Rožkovanoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

ŽSR sú v súčasnosti pripravené na podpis zmluvy so zhotoviteľom realizácie dvoch variantných riešení zvýšenia bezpečnosti priecestia.

Bratislava/Rožkovany 11. februára (TASR) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) sú pripravené uskutočniť zmeny na priecestí v obci Rožkovany v okrese Sabinov. Ich realizácia však závisí od prác na projekte rekonštrukcie priľahlej križovatky. Informoval o tom hovorca ŽSR Michal Lukáč.

Ako Lukáč uviedol, ŽSR sú v súčasnosti pripravené na podpis zmluvy so zhotoviteľom realizácie dvoch variantných riešení zvýšenia bezpečnosti priecestia. "Súčasťou investičného zadania je aj doplnenie závor na zabezpečenom železničnom priecestí a doplnenie priechodu pre peších," konkretizoval s tým, že ŽSR na priecestí, na ktorom došlo v septembri minulého roka k tragickej nehode, pristúpili v októbri k osadeniu tretieho výstražníka a k výmene dovtedy slúžiacich funkčných výstražníkov za nové.

"Samotný termín začatia realizácie momentálne závisí od prípravy projektu rekonštrukcie priľahlej križovatky cesty I. triedy (I/68) a III. triedy (III/3188), ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti železničného priecestia," doplnil Lukáč s tým, že príprava projektu rekonštrukcie križovatky patrí do kompetencie Slovenskej správy ciest.