Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

ZSSK podporí Memoriál Jozefa Gabčíka posilnením ranného vlaku

Na archívnej snímke štart Memoriálu Jozefa Gabčíka. Foto: FOTO TASR - OS SR

Memoriál Jozefa Gabčíka sa začne pietnym aktom pri Gabčíkovom pamätníku pred areálom 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline.

Žilina 22. mája (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) podporí jubilejný 30. ročník Memoriálu Jozefa Gabčíka, ktorý sa uskutoční v sobotu (25. 5.). Pre účastníkov 11-kilometrového behu posilní ranný vlak Os 3510 zo Žiliny-Záriečia (8.53 h) do Poluvsia (9.11 h) o dve motorové jednotky, aby zvládol vyšší nápor cestujúcich. TASR o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

"Beh v zmiešanom teréne každoročne organizuje Asociácia 5. pluku a špeciálnych síl na počesť hrdinu druhej svetovej vojny a významného predstaviteľa protifašistického odboja Jozefa Gabčíka, rodáka z Poluvsia," priblížil Drevický.

Memoriál Jozefa Gabčíka sa začne pietnym aktom pri Gabčíkovom pamätníku pred areálom 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Pokračovať bude pietnym aktom pri Gabčíkovom pamätníku v Rajeckých Tepliciach - Poluvsí, po ktorom bude nasledovať o 10.10 h štart bežeckých pretekov.