Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

ZSSK sa predstaví na Dni otvorených dverí v SOŠ dopravy v Martine

Snímka z bratislavskej Hlavnej stanice 14. septembra 2017. Foto: TASR/Michal Svítok

ZSSK bude prezentovať duálne vzdelávanie v rámci centra odborného vzdelávania a prípravy pre dopravu, pošty a telekomunikácie.

Martin 8. februára (TASR) - Na Dni otvorených dverí (DOD) v Strednej odbornej škole (SOŠ) dopravnej v Martine-Priekope sa v sobotu 11. februára predstaví aj Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). Podľa jej hovorcu Tomáša Kováča poskytnú zamestnanci ZSSK žiakom všetky informácie o podmienkach prijatia a možnostiach vyplnenia prihlášky na duálne vzdelávanie.

Doplnil, že ZSSK bude prezentovať duálne vzdelávanie v rámci centra odborného vzdelávania a prípravy pre dopravu, pošty a telekomunikácie. "Žiaci sa oboznámia s možnosťou štúdia v odbore mechanik–elektrotechnik alebo v novootvorenom odbore rušňovodič. Otvára sa od školského roku 2023/2024 práve v SOŠ dopravy Martin-Priekopa," uviedol.

ZSSK bude prezentovať duálne vzdelávanie v rámci centra odborného vzdelávania a prípravy pre dopravu, pošty a telekomunikácie. "Žiaci sa dozvedia o praktickom výcviku, aké podnikové štipendium a príspevky môžu získať. V rámci duálneho vzdelávania je náš hlavný zámer najmä rozvíjať žiakov systematickým spôsobom. Tak, aby sa hneď po ukončení štúdia uplatnili v odbore dopravy," dodal Kováč.

"Na každého mladého človeka, zapáleného pre železnicu, sa tešíme. Veríme, že z rozmanitých profesií na železnici si určite vyberie. Všetky aktuálne ponuky práce pravidelne zverejňujeme na našom webe," uzavrel hovorca ZSSK.