Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

ZSSK vypraví na Pohodu a z nej štyri mimoriadne rýchliky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Po príchode vlakov do Trenčína je pre návštevníkov pred železničnou stanicou Trenčín pripravená posilnená kyvadlová doprava zo stanice do areálu letiska.

Trenčín 6. júla (TASR) – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví v súvislosti s hudobným festivalom Pohoda v Trenčíne štyri mimoriadne vlaky. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

"Národný dopravca v spolupráci s organizátorom podujatia vypraví dva mimoriadne vlaky vo štvrtok 7. júla (Košice – Trenčín a Bratislava hl. st. – Trenčín) a dva v nedeľu 10. júla (Trenčín – Košice a Trenčín – Bratislava hl. st.). Kapacita každého mimoriadneho rýchlika je 396 miest na sedenie," uviedol Kováč.

Po príchode vlakov do Trenčína je podľa neho pre návštevníkov pred železničnou stanicou Trenčín pripravená posilnená kyvadlová doprava zo stanice do areálu letiska. Cestovanie na Pohodu mimoriadnym vlakom zároveň ponúka check-in na festival priamo vo vlaku. Návštevníci tak ušetria čas a pred vstupnými bránami už nemusia stáť v rade.

Ako dodal, okrem mimoriadnych vlakov je možné na Pohodu cestovať aj bežnými vlakovými spojmi. V stanici Trenčín zastavuje 16 rýchlikov na trase z Bratislavy alebo z Košíc. V Trenčíne okrem toho zastavujú až štyri desiatky regionálnych vlakov.