Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Dodávateľ pre ceny materiálov odstúpil od obnovy zvolenského parku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Projekt okrem iného počítal s osadením nádrží na zachytávanie dažďovej vody, stekajúcej z vyššie položených častí sídliska, ktorá mala byť následne používaná na zavlažovanie zelene v parku.

Zvolen 28. júna (TASR) - Zvyšovanie cien stavebných materiálov bude mať dosah na obnovu Parku J. D. Matejovie na sídlisku Zlatý Potok vo Zvolene. Dodávateľ stavby oznámil mestu, že nie je schopný zrekonštruovať park za vysúťaženú cenu. Na sociálnej sieti o tom informuje primátorka mesta Lenka Balkovičová.

"K rekonštrukcii obľúbeného priestoru Zlatopotočanov sme mali pristúpiť tento rok. Vzniknúť mali nové chodníky, upraviť sa mala zeleň, vykonané mali byť opatrenia na zadržiavanie dažďovej vody a ochranu proti povodniam z prívalových dažďov," priblížila projekt primátorka.

Ako uviedla, mestu sa aj v tomto prípade podarilo získať peniaze z eurofondov a podpísaná bola už aj zmluva s dodávateľom. "Prudký rast cien však spôsobil, že dodávateľ nie je viac schopný zrekonštruovať park za vysúťaženú cenu. Ak sme nechceli riskovať, že prídeme o státisíce z eurofondov, ostávalo jediné. Predložili sme teda do zastupiteľstva návrh na ukončenie zmluvy a pokúsime sa práce vysúťažiť nanovo," informovala. "Sme si, žiaľ, takmer istí, že na pôvodnú cenu sa už nedostaneme," doplnila.

Mesto získalo na tento projekt vlani viac ako 243.000 eur z eurofondov. Zvyšok z celkovej investície 375.000 eur plánovala samospráva dofinancovať z vlastných zdrojov. Projekt okrem iného počítal s osadením nádrží na zachytávanie dažďovej vody, stekajúcej z vyššie položených častí sídliska, ktorá mala byť následne používaná na zavlažovanie zelene v parku.