Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Festival VAD sa koná v obmedzeniach bordovej farby COVID automatu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ako uviedol zakladateľ festivalu Boris Kršňák, už vo štvrtok (11. novembra) sa uskutočnilo predstavenie divadla GUnaGU V tomto meste zdochol pes.

Zvolen 13. novembra (TASR) - Aj napriek prísnym obmedzeniam, ktoré tento týždeň určuje vo Zvolene bordová farba COVID automatu, sa v meste koná 33. ročník Víkendu atraktívneho divadla (VAD). Festival, ktorý si odkrútil svoju premiéru 17. novembra 1989, uvítal svoje dlhoročné divadelné a hudobné stálice, ale aj skupiny či jednotlivcov, ktorí prišli do Zvolena vôbec po prvý raz.

Ako pre TASR uviedol zakladateľ festivalu Boris Kršňák, už vo štvrtok (11. novembra) sa uskutočnilo predstavenie divadla GUnaGU V tomto meste zdochol pes. Pre obmedzenú kapacitu sa predstavenie odohralo dvakrát. „Piatok (12. novembra) priniesol festival najprv film o Jánovi Langošovi Strážca pamäti a večer koncert Andrey Bučko a jej bandu,“ pripomenul Kršňák.

Dnešný deň o 15.00 h privítame celkom netradične Slovenské národné divadlo s inscenáciou Milada o živote Milady Horákovej. Toto predstavenie sa uskutoční tiež dvakrát,“ podotkol Kršňák. Podvečer sa uskutoční diskusia Michala Havrana na tému Kultúrna diplomacia a večerný program patrí vystúpeniu skupiny DRŤ.

Na nedeľu 14. novembra sa krátko popoludní chystá predstavenie Prešovského národného divadla Kramerová versus Kramer. Festival bude pokračovať vystúpením o.z. Port Smrť Antigony, hudobno-slovno-výtvarným performance Fedora Gála, Mira Tótha a Fera Guldána a následným predstavením divadla SkRAT – Šľachtici, príbehy z lepšej spoločnosti. Celý festival uzatvorí večer koncert Black Angels Song.